joi, 21 martie 2013

Asigurari de locuinta – avantaje si dezavantaje

Toti avem nevoie de siguranta unei vieti frumoase, a unei locuinte si a unei slujbe care sa ne ofere satisfactie profesionala, dar sunt evenimente in viata la care nu ne asteptam de aceea companiile de asigurari au dezvoltat mai multe tipuri de asigurari pentru a veni in intampinarea noastra. Nu putem evita evenimentele neplacute, dar ne putem asigura ca vom trece cu bine peste ele.

Asigurari de locuinta
In incercarea de a va oferi informatii utile, mi-a venit ideea de a va vorbi despre tipurile de asigurari, despre avantajele si dezavantajele lor, puteti lua o decizie avizata pentru a va proteja propria persoana cat si familia sau persoanele apropiate voua.

In continuare vei citi despre asigurarile de locuinte, acestea au devenit obligatorii din anul 2010, dar suma asigurata fiind foarte mica, pentru un apartament primiti 20.000E in cazul unui cutremur, al unei inundatii, ca fenomen al naturii sau al unei alunecari de teren, va recomand deci sa incheiati o polita de asigurare suplimentara care sa va ofere o siguranta mai mare.

Avantaje ale asigurarii de locuinta:

-    Sunteti asigurati in cazul unui incendiu, cutremur, furt, vandalism etc
-    Primiti o suma de bani pentru a va renova/reconstrui casa
-    Pretul unei polite pentru asigurarile obligatorii este destul de mic, acesta variaza intre 10 si 20 de euro in functie de tipul locuintei.
-    Asigurarile facultative asigura si bunurile din interiorul acesteia
Dezavantaje ale asigurarii de locuinta:
-    Asigurarea obligatorie pentru locuinta are plafonul de acoperire a daunelor de maxim 20.000 de euro, o suma mult prea mica pentru reconstructia integrala a unei locuinte, aceasta acopera doar evenimentele produse din cauze naturale precum inundatii, alunecari de teren si cutremure.
-    Asigurarile facultative acopera o gama mai larga de evenimente, dar pretul politei este ceva mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu