marți, 10 mai 2016

Copilul la 2 ani

Ati devenit de curand mamici si inca nu stiti ce inseamna de fapt sa ai grija de un copil la o varsta asa de frageda. Se pune ca varsta de 2 ani la bebelusi este teribila. Atunci cele mai multe dintre voi trebuie sa reincepeti serviciul si trebuie sa va faceti bebelusul sa fie independent de voi. Chiar daca il lasati in grija unei surori, a mamei sau a unei matusi, nu este acelasi lucru ca si cand l-ati ingriji voi.
La 2 ani de regula copilul vrea sa faca orice in afara lucrurile pe care vreti voi. Intra in cada dupa nu mai ii convine, nu mananca nimic din ce ii dati si nu in ultimul rand..nu doarme niciodata cand vreti voi.
Este important de precizat ca la 2 ani, copilul deja nu mai este un bebelus. Prin aceste crize specifice copilului de 2 ani, se face trecerea de la bebelus la copil.
La 2 ani copilul incepe sa perceapa mai bine ce este in jurul lui. De aceea este recomandat sa ii aratati carti cu ilustratii pentru ca pozele din cartile de povesti ii capteaza mai bine atentia.
Este bine sa ii permiteti sa se joace si cu alti copii, astfel in aceasta perioada se dezvolta foarte mult si abilitatile lui de comunicare vor creste.
Este important cum se joaca cel mic, asa ca este bine sa va jucati si voi cu el si sa il invatati cum sa se joace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu